Jumaat, November 14, 2014

Allahyarhamah Rohaya Binti Abdul Manap.

Pada 7 Nov 2014 jumaat, jam lebih kurang 12.30 am di HKL makcikku (adik bongsu kepada emak) telah menghembuskan nafas terakhirnya. Beliau lebih mesra dipanggil Acik Babut tidak menunjukkan sebarang kemerosotan pada penyakitnya. Cuma berlaku pendarahan pada salur darah yang digunakan semasa hemodylisis. Setelah rawatan diberikan beliau dan doktor pun mengesahkan beliau dalam keadaan stabil.

Namun takdir di tangan Allah. Sakit bukanlah syarat untuk mati. Sihat bukan syarat mesti hidup. Pada malam tersebut pihak hospital telah menyatakan arwah dalam keadaan kritikal. Warisnya telah dihubungi. Janji Allah telah sampai. Maka saat tersebut juga berpisahlah beliau dengan semua keluarga dan miliknya didunia ini. Moga Acikku mendapat keredhaan Allah dan ditempatkan bersama arwah orang orang beriman. Amin.

3 ulasan:

 1. Innalillahiwainna ilaihirojiuun... begitulah dariNya kita datang kepadaNya juga kita kembali. Ini masa Acik akan tiba masa kita pula.

  Moga rohnya ditempatkan bersama kalangan mereka yg beriman.

  Takziah dari kakak.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Terima kasih kakzakie.
   Memang betul, Semakin ramai keluarga dan org yg kita kenal pergi maka semakin hampir rasanya giliran kita pula.

   Padam
 2. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
  Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
  Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
  Coba servis kami tanpa registrasi:)

  BalasPadam