Selasa, April 08, 2014

Masjid Sultan Ismail, Kuala Terengganu.

Dikesempatan berada di Kuala Terengganu kali ini aku ambil kesempatan untuk meminta rakan orang Dungun Saudara Razif untuk membawa aku ke masjid paling cantik di sini. Dengan selamba Razif jawak ok, ok. Selang beberapa minit kami sudah sampai di perkarangan masjid ini. Ketika itu waktu maghrib agak lambat lagi. Aku ambil kesempatan meninjau beberapa sudut dan merakamkan sedikit gambar untuk kenangan.
Memang aku setuju dengan Razif. Memang cantik, Jauh bezanya dengan lain lain masjid di Kuala Terangganu ini yang pernah aku rakamkan.


Gambar di atas menunjukkan sebuah bangunan homestay milik masjid yang boleh disewa. Ketika ini homestay ini tidak dihuni oleh pengunjung. Melihat keadaan luarannya ianya amat selesa untuk dihuni. Tempahan boleh dibuat seperti banner di bawah.


Terima kasih kepada Razif dan Azmi yang sanggup melayan aku dan Zuraimi ketika berada di sini. Sotong goreng cicah tepung dan pelbagai makanan lain yang dibelanja amat menyelerakan. Razif dan Azmi adalah bekas pelajar peringkat Master di Universiti Teknologi Petronas, tempat aku bertugas.
Sekiranya anda berkunjung ke Kuala Terengganu, jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke masjid ini.

Tiada ulasan:

Catat Komen